D e   H a a n - Live webcamera & weerinfo


Contact: Jeannina Strubbe  GSM 0486 519138 of Mail ons
 

Cat-Sitter Club De Haan vzw
Pater Vandemoerelaan 47/0101, 8420  DE HAAN
Bankrekening:
IBAN BE96 2800 3012 5005   BIC GEBABEBB


 N I E U W   O P   D E   W E B S I T E :
 

VOEDSELINZAMELING aan AD Delhaize De Haan ter gelegenheid van WERELDDIERENDAG werd wegens omstandigheden 1 dag vroeger namelijk op dinsdag 3 oktober gehouden.

Aan alle milde schenkers van dierenvoeding voor Werelddierendag oprechte dank. De inzameling aan AD Delhaize De Haan is dit jaar bijzonder succesvol geweest. Jammer dat dit nodig is natuurlijk. Dank aan dierenvriendin Heidi voor de “assistentie” en het vervoer.

Toch moeten we ook vermelden dat voor de allereerste keer geschonken voeding uit onze kar achter de kassa ontvreemd werd.  Aan kattenbezitters in nood vragen wij om ons dit bekend te maken en we zullen helpen waar we kunnen.

Ook onze dank aan de zaakvoerder van AD Delhaize De Haan om ons de toelating te geven voor de inzameling.

Grand merci aux amis des animaux pour leur don.
Thanks to the Englisch Animal lovers!
Vielen Dank für ihre Beitrage.
Jeannina, secretaris
 

 

 

 

 

Het laatste nummer van ons ledenblad Het Kattebelletje is het Zomernummer 2017 - Jg.16 nr.2 - Zie de links hieronder, linker muisknop gebruiken a.u.b.:

Klik hier om dit nummer van "Het Kattebelletje" als .doc te openen in MS Office Word of Open Office


Klik hier om dit nummer van "Het Kattebelletje" als .pdf te openen in browser of Acrobat Reader

Met verslag van de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

 Enkele leden uit Brussel, actief lid Heidi, toekomstige bewoonster van Vosseslag en de mama speciaal uit Knokke gekomen voor de jaarlijkse algemene vergadering in De Zeeduif te De Haan op 29 april 2017Foto:


 


Jesuske - In Memoriam

Hei, iedereen,

Het is toch anders uitgedraaid dan gedacht. Alhoewel we allen toch een klein hartje hadden….
Misschien is het beter zo, korte pijn voor haar en voor ons.
We willen haar toch de lijdensweg besparen hé, en met de winter voor de deur.
Het was hard nieuws, even slikken.
Maar samen zijn we sterk, en hebben hetzelfde doel: de poezen helpen, in goede en kwade dagen.
Laat we onze energie bundelen, even stilstaan vandaag bij het afscheid en morgen er weer te staan voor de anderen die onze zorg zo nodig hebben.
Niettemin dat we Jezuske in ons hart zullen blijven dragen, ze was zo trouw en lief geworden…
We zullen haar missen, de rots in de branding…

Groeten, Heidi

 

 

 

In memoriam oudste "Kioskkatje"

Vorige dinsdag 3 februari was een treurige dag. We moesten het oudste van onze zwerfkatjes die ooit aan de kiosken leefden, doen inslapen. Plastiekje, zoals ze aanvankelijk heette, was sinds 1997 een huiskatje geworden, opgevangen in Gent bij de secretaris. Daarover kan u lezen in het Kattendagboek, onderaan in de rubriek “ledenblad”. De naam Plastiekje kreeg ze, doordat ze gekneld geraakte in één van de plastieken ringetjes van de verpakking waarmee in die tijd een sixpack blikjes werd samen-gehouden. Het kostte heel wat moeite om haar indertijd daarvan te verlossen,
Want ze liep wel mee te huppelen op straat, maar pakken was er niet bij. Door haar in te sluiten is het dan toch gelukt en het was hoogdringend , want haar pootje zat erin gekneld. Nog jaren kon men de lijn zien op haar lichaam waar ze ingesnoerd geweest was.
In 2010 kwam ze met haar bazinnetje en haar compagnon poes definitief in De Haan wonen. Jammer genoeg kon ze niet meer in de vrije natuur lopen, alleen op het terras. Het was een kranige poes, maar plots kreeg ze niesaanvallen en kon niet meer eten. Doordat haar oude adertjes geen bloedafname meer mogelijk maakten en ze verdoving niet kon overleven, kon ook geen grondig onderzoek gedaan worden. Ze is eigenlijk maar een viertal dagen slecht geweest in haar bijna 20 jaar lange leven.
Ik onthoud haar manier om mij duidelijk te maken dat ik in de zetel moest gaan zitten en dan kwam ze dichtbij liggen en wilde uitgebreid gestreeld worden. Ze genoot ervan. Dat wil ik mij herinneren. Met diegenen die vroeger de katjes aan de kiosken gekend hebben, wil ik die herinnering delen.  Jeannina.

Foto:

 

 

 

Ter informatie - Artikel uit Het Nieuwsblad van 27 november 2014:

Dierenliefhebster blijft wachten op antwoord gemeentebestuur Bredene - lees hier verder

 

 

Hallo iedereen,


Hier volgt nog even nieuws van ons nieuw gezinslid Trixie.

Ze heeft zich vlot aangepast, weliswaar in haar vertrouwde omgeving ‘de badkamer’.
Gisterenavond al even kennis gemaakt met onze andere 3 katten, dat ging (deur op een kier, allen belonen met eten, deur weer dicht).
Vandaag kreeg ze de gang erbij en soms weer een andere kat, maar dit loopt minder vlot.

Ze trekt zich terug op de kast in de badkamer. We laten haar doen. Beter een stap terug dan volledig vanaf nul starten.
Trixie is heel lief, laat zich makkelijk pakken. Balou is nieuwsgierig en wil haar er onmiddellijk bij, Zita en Misty doen alsof ze er niet is (eten en wegwezen).

O ja, het rieten mandje dat in de kattenopvang buiten stond, mag bij jullie in Knokke blijven. Ze heeft hier genoeg eigen spullen en verstop/schuilplaatsen. Het transportkooitje krijgen jullie later ook terug. Genoeg kooien hier J.

Groeten, en tot verder nieuws,

Heidi en Danny, nov. 2014

Foto Trixie:

 

 

Het verhaal van Senna (okt.2014) - lees het hier!

 


23 juli 2014

Dierenwelzijn niet onder bevoegdheid van Landbouw en ook geen restbevoegdheid meer.

DIERENWELZIJN NU EXPLICIET IN DE TITULATUUR VAN DE BEVOEGDE MINISTER OPGENOMEN.

Beste collega's,
 
Goed nieuws: Zowel in Vlaanderen als in Brussel en Wallonië is de bevoegdheid Dierenwelzijn NIET ondergebracht bij een minister die ook Landbouw in zijn portefeuille heeft. Meer nog: voor het eerst is Dierenwelzijn nu expliciet in de titulatuur van de minister (staatssecretaris voor Brussel) opgenomen. Gedaan dus met dierenwelzijn als restbevoegdheid. Dat waren de belangrijkste verzuchtingen uit ons gezamenlijk memorandum en die zijn nu gerealiseerd.
 
Tenslotte bevatten de verschillende regeerakkoorden enkele concrete maatregelen waar politieke eensgezindheid over is bij de meerderheid: o.a. een verbod op varkenscastratie vanaf 2018 in Vlaanderen, de uitvoering van de laatste fase van het kattenplan, een verbod op pelsdierkwekerijen in Wallonië en Brussel, strengere straffen.
 
Bedankt voor de steun. De strijd is uiteraard nog niet gestreden maar dit is een belangrijke overwinning en een bewijs dat dierenwelzijn steeds hoger op de politieke agenda komt.
 
Met vriendelijke groeten
 
Michel Vandenbosch,
voorzitter

www.gaia.be

 

 

Alweer een triestig katten-overlijden deze maand (juni 2014): Colliertje, later na zijn opvang genaamd "Oscar".
Foto:

 


"Melleke", onze mascotte, helaas overleden in 2013.
 


Onze deelneming bij het overlijden van een grote collega-dierenvriend uit Knokke –Heist


Luc heeft ons verlaten.

LUC FIEUW  °11.11.1955 - +01.03.2014


Luc, de secretaris van vzw. Knokken voor dieren, heeft ons verlaten na een lange slepende ziekte.

Hij was een goed mens, stond altijd klaar voor dier en mens, en heeft tot op het laatste, niettegenstaande hij reeds zeer zwaar ziek was, "zijn" kattenrondes blijven doen, en blijven assisteren waar nodig.


 


WAARSCHUWING
aan wandelende dierenvrienden in Oostende!

Laat u niet verleiden om enkele broodkruimels te geven aan de duifjes in Oostende. Jeannina werd klem gereden door een fietster die een "flik" bleek te zijn, maar niet als zodanig herkenbaar. Duiven enkele kruimels toewerpen, blijkt in Oostende een zware overtreding te zijn, waar zelfs een politieagente aan te pas kwam, gekleed in rokje en met "saccoche".  Deze zware criminaliteit wordt dus blijkbaar professioneel en zelfs "under-cover" aangepakt.
Maar nergens een waarschuwingsbord met dit verbod opgemerkt!
Vraagt u zich zoals Jeannina af of de duifjes wel kunnen overleven als ze van niemand voedsel mogen krijgen?
Volgens het VOC van Oostende kan dat voor de stadsduiven, maar voor de reisduiven is het moeilijk.
Laat u toch uw hart spreken en wordt u "betrapt" op voederen, dan kost u dat minimum 59 euro. Dat is dus momenteel duurder beboet dan de verwaarlozing van paarden, omdat de baasjes geen geld meer hebben voor voedsel, en dus zeker niet voor boetes.
Logica : hoe lichter het "misdrijf", hoe zwaarder de boete.
Dus, vogelliefhebbers, jullie zijn verwittigd!!

 

 
In Tips Kust van 30 sept. 2010: Gaat Werelddierendag over wezens met gevoelens
http://pdf.tips.be/tipstk39/KUST_BLZ_001.pdf en http://pdf.tips.be/tipstk39/KUST_BLZ_090.pdf
 

Chip:
de laatste tijd hebben ook meer en meer katten een chip. De identificatie gebeurt niet door dezelfde vereniging als van de honden, maar via de website www.idchips.com
We zullen deze link toevoegen aan onze" nuttige links ".
De chips, zowel voor kat als hond kunnen bij de dierenarts gelezen worden.
Een tatouage kan door iedereen gezien worden.

 


Petitie nultarief voor schenkings- en successierechten

Enkele tienduizenden verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen, verspreid over heel het land, zijn gerechtigd donaties en legaten te ontvangen. Voor de meeste verenigingen betekent dit een onvoorziene en onregelmatige bron van inkomsten, waarmee buitengewone projecten kunnen worden gefinancierd.
Is u akkoord dat verenigingen voor het goede doel, die blijk geven van ‘deugdelijk beheer’ en transparante besteding van de middelen, moeten kunnen genieten van een nultarief voor schenkings- en successierechten? Vooreerst kan u natuurlijk de petitie zelf ondertekenen op www.nultarief.be  Bovendien kan u ook vrienden en kennissen daartoe aanmoedigen!

 


Voederplaatsen

De meeste voederplaatsen zijn slechts bekend bij onze vrijwilligers en de eigenaar of verantwoordelijke van het terrein. Dit om overlast te vermijden. Ook is nu niet iedereen een dierenvriend!


Bij deze gelegenheid doen we nogmaals een OPROEP voor VRIJWILLIGERS om één dag per week in Wenduine te gaan voederen. Ondanks 2 recente vrijwilligers is er geen "reserve". Er kan ook gekozen worden voor occasioneel vrijwilliger in noodgevallen bij ziekte, verlof of verhuizing van een vaste vrijwilliger.  Voor meer details bel 0486.519138 of mail ons

Contact: Jeannina Strubbe   GSM 0486 519138
Bankrekening Cat-Sitter Club De Haan vzw: IBAN BE96 2800 3012 5005   BIC GEBABEBB

Mail ons